ERNAS BOT, NOK EN SYMBOLSK HANDLING!

Det politiske landskapet vi har i dette landet er ofte preget av symbolpolitikk. Symbolpolitikk er en betegnelse på politisk virksomhet som ikke betyr noen endring eller gir resultater. Nå har vår statsminister Erna Solberg blitt ilagt en bot på 20 000 kroner for å ha vært midtpunktet på en todagers feiring i Geilo, hvor hennes nærmeste familie og slekt på 14 mennesker samlet seg.

Dette hele foregikk med entourage i tillegg på bakrommene.

For ektemannen Sindre Finnes del, så fikk han en påtaleunnlatelse. I praksis er det en konstatering av straffansvar, uten at det ilegges noen reaksjon. Det i seg selv er jo bemerkelsesverdig da det ifølge forklaringer er slik at det var han som var arrangøren av feiringen.

At statsministerens kontor har hentet inn dokumenter i saken og holder dets innhold hemmelig er også meget bemerkelsesverdig.

Etter at feiringen ble avslørt har Erna Solberg i ettertid beklaget at familien hadde brutt reglene for smittevern, og at hun selv har brutt anbefalingene.

Det hele er jo bare latterlig og spill for galleriet. Denne boten er en symbolsk handling. Denne boten har ingen betydning for et menneske som lever gratis i statsministerboligen og stort sett får alle sine handlinger betalt på statens regning. Det faktum at det er Erna Solberg som signerer for disse anbefalingene og reglene som er brutt burde gitt en langt høyere bot. Slike bøter burde settes i sammenheng med den enkeltes inntekt.

Hadde jeg arrangert en slik samling, en feiring av min samboer, så hadde jeg fått en bot på 20 000 kroner som er noen tusen mer enn jeg har utbetalt. Det ville fått fatale konsekvenser og ville svært belastende. Særlig med tanke på at, og tvil ikke på det, at min samboer også ville fått 20 000 i bot. Og samtlige av de som stilte på arrangementet ville fått bøter på 10 000 hver.

Dette hele foregikk med entourage i tillegg på bakrommene.

Dette ville da sikkert kostet oss 160 000 kroner. Denne summen i bot for Erna og co ville også vært symbolsk..

Nå er det nå endog slik at hverken min samboer eller jeg er kriminelle. Vi har forholdt oss til anbefalinger, smittevern og regler hele veien. Smittevernet ser ikke ut til å være viktig for Erna Solberg, men det kan jo komme av at hun vet mye som ikke vi vet. Og vi vet at slik er det. Men vi har respekt for våre omgivelser, folk rundt oss og hverandre. Så uansett hvor lyst vi har lyst å samle et større gjeng i helga til festligheter, så gjør vi ikke det.

Her ser vi nok en gang hvor urettferdig politikken i Norge er. Hvordan folk behandles forskjellig ut fra sin posisjon. Vanlige folk i gata blir hardt rammet om man tråkker feil i disse dager, de som sliter mest skal slite mer. Mens våre folkevalgte får en smekk på fingrene, og ler seg ihjel på bakrommene samtidig som de nyter sushi, kake og Champagne, avskrevet på skattebetalernes regning.

Nå kan i hvert fall ingen nekte på at vår statsminister er kriminell. Og dette er bare det hun er blitt straffet for, tenk på alt det andre, og det som vi ikke vet!

Innlegg lånt fra bunnytrash.blogg.no.


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s