Flere tilfeller av Covid-19 på «fullvaksinerte» sykehjem – nå også i Sandnes

Onsdag ble det meldt om flere tilfeller av at fullvaksinerte ved et sykehjem i Ullensaker hadde fått påvist Covid-19 i løpet av påsken. Nå er det samme skjedd i Rogaland.

En person er død og ytterligere fem fullvaksinerte pasienter har fått påvist Covid-19 ved Rovik bo- og aktivitetssenter i Sandnes.

– Han var over 85 år med ein alvorleg grunnsjukdom. Kva ein person døyr av går under teieplikta, men han var smitta av covid-19, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes til NRK.

Rovik Boas er nå stengt for besøk med unntak av pårørende til de alvorlig syke, som kan komme på besøk under strenge smittevernregler.

Det er en veldig bekymret stemning på Rovik nå. Det er snakk om beboere som er alle er fullvaksinert som nå er smittet. De er smittet av den sørafrikanske varianten, som er mer smittsom, sier direktør for helse og velferd i Sandnes kommune, Elin Selvikvåg til Jærbladet.

– Dersom det viser seg at vaksinen ikke er like effektiv mot denne mutasjonen er det grunn til bekymring, sier hun.

– Vi jobber med å begrense smitten, noe som i seg selv er utfordrende ettersom mange allerede er i karantene. Vi må omdirigere ansatte så godt som det lar seg gjøre for å opprettholde driften på en forsvarlig måte, sier Selvikvåg.

Torvik sier forklaring på smitten kan være at vaksineringen gir 90–95 prosent beskyttelse mot alvorlig sykdom og død.

– Det vil seie at 5–10 prosent ikkje har den effekten. Og blant dei aller eldste er immunresponsen og vaksineringa svekka i forhold til dei som er yngre med sterkare immunrespons.

I tillegg er det usikkert hvor god effekt Pfizer har på det sørafrikanske viruset. Situasjonen er meldt inn til Folkehelseinstituttet (FHI), melder NRK.

les også: Syv vaksinerte sykehjemsbeboere i Ullensaker har fått påvist coronavirus.

Innlegg lånt fra Resett.no


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s