Men hva sier tallene?

Som sykepleier og tidligere analytiker i mikrobiologi vil jeg sette Corona og de ulike tallene i perspektiv. Først vil jeg si at jeg definitivt er for skolemedisin og vaksinasjon, men er tiltakene for å beskytte oss mot Corona for høy?

Personer i risikosonen skal selvsagt beskyttes og er en syk må en holde seg hjemme i likhet med andre infeksjoner. Jeg synes det er grunn til å å rope varsko når jeg ser hvor mange som har mistet arbeid, mange er permitterte, mange har gått konkurs og hvor redde/bekymret mange er.

Mange mennesker er virkelig bekymret for å bli syke av Corona, fremstillingen fra myndighetene som media viser til, virker til å være en infeksjon som en absolutt må slå ned på.

Men hva sier tallene?

Folketallet i Norge er 5 391 369 om vi ganger folketall med 0,012% finner vi tallet 647 (viser tilnærmet hvor stor prosent av Norges befolkning som er døde av eller med Corona) Pr 29. 03.21 iflg FHI er det 660 mennesker døde av Corona. Det som er viktig å merke seg er at tallet ikke skiller mellom dem som døde Av Corona og dem som døde Med Corona. Tidsperioden er 1 år fra mars 2020 til mars 2021. Dersom en regner ut antall mennesker som har fått påvist Corona 95 208 x 0,7% =666. Dette vil si at av dem som har fått påvist viruset er det 0,7 % risiko for å dø Av eller Med Corona.

Om en søker på Influensa på FHI sine sider kan en lese : «Influensa er sannsynligvis den infeksjonssykdommen i Norge som rammer flest og som gir størst sykdomsbyrde i form av sykehusinnleggelser og dødsfall. Hvert år smittes rundt 10 % av befolkningen og flere hundre dødsfall kan tilskrives influensainfeksjon.» (influensa årsrapport FHI)

Tallene viser derfor at av Norges befolkning er det 0,012 % som er døde AV eller MED Corona.

Av dem som har fått PÅVIST Corona og er døde AV eller MED Corona er det 0,7 %

Oppfordrer herved alle til å lese hva som står på sidene til FHI, MSIS og SSB

Å vite sikkert hvor mange som har dødd av Corona får vi heller ikke vite, det blir fremstilt som om at pr i dag er det 673 som har dødd AV Corona…..

Dette er jo faktisk helt feilaktig informasjon. Og fører til at mennesker blir ekstra bekymret. Så hvor mange har dødd av Corona? Om en ser på tallene som FHI opplyser om så kan en jo regne seg frem til et tall utifra alle dem som har vært eller er smittet.

Men som sagt et realistisk tall for hvor mange som faktisk har dødd av Corona får vi ikke på grunn av at i denne statistikken er det tatt med både dem som har dødd AV viruset og dem som har dødd MED viruset. Dersom et menneske har en brukket arm og faller fra på grunn av hjerteinfarkt, skal en da i statistikken føre opp brukket arm som dødsårsaken?

Innlegg lånt fra Tove Hallquist


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s