EU vil ha full kontroll over hva du ytrer på sosiale medier

Ifølge nettstedet Femte juli brukes argumenter som at man vil beskytte barn mot seksuelle overgrep på nettet, noe det er vanskelig å protestere mot.

Men er det en forbedring at myndigheter får tilgang til alle personlige e-poster og såkalte PMs på MessengerSamnytt skriver:

De nya reglerna innebär att samtliga dina meddelanden som skickas via appar och e-post ska genomsökas. Även krypterade meddelanden ska kunna genomsökas. Meddelanden som flaggas genom en automatisk algoritm kommer att överföras till en privat organisation i USA som manuellt ska läsa dem och eventuellt skicka vidare till polis eller andra myndigheter och organisationer.

Enligt siffror från den schweiziska polisen är dock 90 procent av alla automatiserade flaggningar falska.

Møter motstand

Den europeiske datatilsynsmyndigheten EDPS (tilsvarende det norske Datatilsynet) er kritiske. De mener lovforslaget hverken er nødvendig eller ønskelig. Det juridiske grunnlaget er uklart.

Men lakeiene i EU-parlamentet er selvsagt positivt innstilt til nye muligheter for å overvåke og undertrykke befolkningen:

Men i Europaparlamentet har en stor majoritet redan sagt ja till att gå vidare och förhandlingar pågår. Samtliga svenska partier i parlamentet ska ha röstat ja utom Vänsterpartiet som är avvaktande.

Den konsoliderade texten väntas släppas av EU-kommissionen i april och godkännas i Europaparlamentet under sessionen i maj.

Retten til privatliv er en av de mest grunnleggende menneskerettighetene. Men snart skal Erna kontrollere våre tanker, og Big Tech straffer oss for våre ytringer. Voldtektsmenn får samfunnstjeneste, ytringer straffes med to år i fengsel.

Men EU-kommisarene har vel aldri vært opptatt av menneskerettigheter for «oss», kun for alle andre.

Innlegg lånt fra Document.no


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s