Hvordan statsminister Solbergs smittevern-blødme blir brukt i psykologisk operasjon

Alle har vel fått med seg saken hvor Erna Solberg og hennes familie nylig ble tatt i å bryte smittevernreglene. Hendelsen fant sted på Geilo den 25. februar, hvor Solberg og 13 andre hadde samlet seg i en leid leilighet. Ifølge smittevernreglene var dette 4 personer for mange i forhold til det tillatte antallet. Hans Fredrik Marthinussen, jussprofessor ved universitetet i Bergen, kommenterer hendelsen og beskriver to sett med normer i denne sammenheng: – Vi har myndighetenes anbefalinger, hvor man ikke blir straffet ved overtredelse. Og så har vi reglene i Covid-19 forskriften, som setter en yttergrense for hva som er tillatt. Hvis man overtrer denne forskriftens regler, er dette belagt med straff.

På et NRK-opptak står Solberg fram, mens hun stotrer og stammer i et forsøk på å forklare blødmen (se video i VG-artikkel – lenke underst). Hun ber folket om tilgivelse på følgende måte:
– Jeg beklager at familien min og jeg har brutt korona-regelverket, det skulle aldri ha skjedd. Vi burde selvsagt også ha fulgt alle anbefalingene, slik jeg har bedt dere om å gjøre. Jeg tenker særlig på alle de som har måttet avlyse ting som de har gledet seg til, en bursdag med klassekamerater, en feiring med venner eller annet som er viktig. Jeg forstår de som blir sinte og skuffet over dette. Jeg har gjort feil, og for det vil jeg si unnskyld. Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd.

Huff og huff, hvordan skal dette gå for statsministeren og hennes gemal, som også var med i denne banden av regelbrytere? Hva skjer den dagen disse to møter St. Peter i perleporten etter denne hendelsen? Mon tro om det finnes tilgivelse for kardinalsynder som dette. (I intervjuet med Fredrik Solvang bruker faktisk Solberg karakteristikken ‘kardinalsynd’ om sitt eget overtramp).

Nå skal ikke jeg uttale meg om hvorvidt Solbergs anger bare er krokodilletårer eller om dette virkelig er noen kardinalsynd. Da vil jeg heller kommentere saken fra et fugleperspektiv, for her ligger det nemlig mye «psykologi» begravet. Jeg tør vedde på at det nå slås politisk mynt på denne hendelsen. Det hele virker nemlig oppkonstruert, og har en eim av psy-op ved seg. (Psy-op er forkortelsen for psykologisk operasjon, altså en operasjon hvor ett eller annen dunkelt formål søkes oppnådd). Bakteppet for akkurat denne psy-op’en er vel ikke så vanskelig å skjønne: det går ut på hvordan djupstats-krefter skal kunne oppnå enda større makt og dominans. Det er altså samme motiv som så ofte før, og i dette spillet er statsministeren bare en brikke som blir brukt.

Men hva går denne psy-op’en ut på i detalj? Jo, la meg forklare: hvis det nå skulle vise seg å bli likhet for loven i denne saken, det vil si at statsministeren ender med å bli botlagt, så vil den psykologiske effekten bli at den forhatte og meningsløse lockdown-politikken får legitimitet i folks øyne. Greier dere se det? Altså, når selv en «autoritet» som statsministeren må knele under vekten av «de mektige smittevernreglene», så gis disse reglene et skinn av riktighet og viktighet. Selvfølgelig er dette en legitimitet som overhode ikke er berettiget, da hele koronakrisen er åpenbar svindel. I den grad det overhode er meningsfullt å diskutere denne påståtte krisen, vil ikke Lockdown-politikken kunne begrense verken smittespredningen eller antall dødsfall nevneverdig. Det eneste denne politikken vil ha en ha en betydelig begrensende innvirkning på er folks privatøkonomi, mentale helse og trivsel — kort fortalt den nasjonale velferden.

Jeg vil faktisk argumentere for at Solberg ikke behøver bli botlagt engang for at denne saken skal få en psy-op virkning. Bare det faktum at Solberg nå er truet med bot, hvor også en jussprofessor (en annen «autoritet») har gått ut og tordnet ovenfor Solberg og resten av smittevernforbryterne, er tilstrekkelig. Riktignok ville effekten bli enda sterkere dersom Solberg i tillegg blir botlagt, det skal sies…

Her er et annet psy-op element: det konstante fokuset på antall smittetilfeller,
selv når tallene er beskjedne og selv om viruset sjelden utgjør noen fare

Gul er fargen for smitte og fare , så bli redd! Veldig redd!!!

Som sådan føyer denne sakens metodikk seg fint inn i en større mosaikk bestående av andre psy-op’er. Et annet eksempel på psy-op er medienes bruk av sort skrift på gul bakgrunn. På sykehus er nemlig fargen gul symbol for smitte og fare. Avisartikler med sort skrift på gul bakgrunn vil derfor ha en atmosfære av smitte og sykdom heftet ved seg. Assosiasjonene vil også kunne gå til gule ambulanser, ba-bu, ba-bu. Dette «fargetrikset» er hentet rett ut av maktkabalens psy-op svartebok.

Sort skrift på gul bakgrunn: Her fra et oppslag på Sykehuset Innlandet, men dette brukes gjerne som psy-op element i aviser også

«Politikk» er så mye mer enn folk flest har fått med seg, og dette var en A-B-C i psy-ops… Velbekomme!

Innlegg lånt fra nononesensenews.org


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s