Har fortfattere fått taushetsplikt?

Norske forfatteres selvpålagte taushetsplikt, selvsensur eller bind for både munn, ører og øyne i forbindelse med Corona er sjokkerende. Hvor er dere henne???? Hva gjør dere på under den største krisen siden annen verdenskrig? Sitter dere og drømmer om hva dere skal gjøre etter pandemien? Dag Solstad, Ingvar Ambjørnsen, Unni Lindell, Lars Saabye Christensen, Erlend Loe, Hans Olav Lalum, Jo Nesbø, Vigdis Hjort, Tore Renberg, Anne B. Ragde, Roy Jacobsen, Tom Egeland, Jan Kjærstad, Edvard Hoem, Helga Flatland, Ove Knausgård og hva dere nå heter alle sammen. Dere pleier å ha en mening om det meste, – hvor faen blir det av dere nå, – når det virkelig gjelder?

I mellomkrigstiden og gjennom hele annen verdenskrig var intellektuelle, kunstnere, studenter og forfattere blant de fremste kritikere av fascismen. Norske forfattere som tok pennen fatt og brukte ordets makt overfor mørket som senket seg over verden kan nevnes i fleng; Nordahl Grieg, Arnulf Øverland, Inger Hagerup, Johan Borgen, Sigrid Undset, Torborg Nedreaas, Rudolf Nilsen, Sigurd Hoel, Ronald Fangen og mange andre.

Det er tradisjon i Norge for å gjøre motstand når alle våre demokratiske friheter blir revet vekk. Det skjedde under nazismen, og det skjer i dag. Forfattere pleide å være de første på barrikadene til forsvar for ytringsfriheten. Men hva nå? Har dere gått i dvale, fått jernteppe eller gått inn i massepsykosen sammen med resten av samfunnet? Hypnotisert av tabloidpressen og klar for neste elektrosjokk fra TV-boksen eller spenntrøyen av frykten for å gå i utakt med resten av den intellektuelle saueflokken????

Må det virkelig skjæres ut i papp for dere? Dette handler ikke om et virus, men om en ny fascistisk verdensorden, eller omtalt som The Great Reset, The Fourth Industrial Revolution eller New World Order. Nei, ingen konspirasjonsteori. Det er offentlig tilgjengelige dokumenter fra FN, World Economic Forum og andre forbrytersyndikater.

En verdensomspennende oppvåkning og frihetsbevegelse er i gang, hvor dere som pleide å være spydspissen av samfunnskritikk glimrer med deres skammelige fravær. Kom dere ut av sofaen, få strustehodet opp av kvikksanden og meld dere under fanene på den største frihetskampen i verdenshistorien. Den skjer nå. Det er forløpig en informasjonskrig hvor kunnskap, fakta og ordets makt har aldri vært viktigere.

Innlegg lånt fra Christian Paaske


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s