Vaksinepass, – noe for deg?

For et bilde av fremtiden og hva vi har i vente, se på Israel. Her er utstillingsvinduet for resten av verden for neste trinn av pandemien. Etter et år med maksimal iverksettelse av alle lock-down virkemidlene er nå største delen av befolkningen fullvaksinert. Til sommeren begynner også vaksineringen av barn og ungdom.

Det er fortsatt påbudt å gå med munnbind utendørs og på alle offentlige steder. Bøtene for brudd på reglene er høye. Politi og sikkerhetsvakter slår hardt ned på ulydighet eller om bindene ikke sikkert korrekt på. I tillegg til skjellsord og sjikane fra frivillige med moralske fullmakter til å gi ordensmakten en hjelpende hånd.

Israel er et foregangsland i pandemien og det første til å innføre vaksinepass. Dette markeres som et stort framskritt og tegn på at myndighetene har fått pandemien og smitten under kontroll. Nå kan samfunnet gradvist åpnes igjen, – vel og merke kun for de vaksinerte og dem med vaksinepasset i orden. De vil kunne gå på restauranter, treningssentre, sportsarrangementer, konserter, festivaler og til og med reise på ferie. De andre må som jødene under krigen holde seg hjemme.

Det er paradoksalt at vaksinepass som vår tids versjon av den gule jødestjernen under krigen kommer fra Israel og jødene er de første til å utsettes for denne form for stigmatisering, segregering og befolkningskontroll som vaksinepass gir tilgang til.

Vaksinepasset lagrer den enkeltes medisinske historie. Det må jevnlig fornyes og oppdateres ettersom myndighetene jevnlig stiller krav om nye vaksiner. Ugyldig vaksinepass kan medføre utestegning fra en rekke samfunnsfunksjoner, gjøre det ulovlig å sosialisere eller sperring av lønnsutbetalinger, pensjon eller bankkonto. Spesielt brysomme person kan bli innkalt til spesialvaksinering for aldri å bli brysomme lenger.

Men kanskje du synes vaksinepass er en bra ting? Så vil kunne vite hvem som er vaksinert og hvem som ikke er. Ingen kan lure seg unna. For vi kan jo ikke ha slike potensielle smittebomber av uvaksinerte gående fritt rundt? Største delen av befolkningen i tillegg til våre frihetselskende journalister i media vil sikkert ønske vaksinepass varmt velkommen, – for da kan vi få gå på fotballkamp igjen og reise til Syden i sommer.

Innlegg lånt fra Christian Paaske


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s