Mens jeg har deg her…

Jeg har pleid å se meg selv som en lite typisk nordmann, som ikke liker ski eller fotball på tv, og heller ikke helgefylla. Men jeg skal si jeg savner friheten til å velge hva jeg skal være med på, ikke fordi jeg nødvendigvis vil holde på med det som nå er stengt eller begrenset, men jeg vil kjenne den friheten.

Jeg savner vissheten om at «gærne nordmenn» koser seg med øl og sprit, skråler, går arm i arm hjem fra fest, spør om jeg ikke skal være med og ta en dram. Savner å se «sportsidiotene», savner å se folk røyke tobakk uten bekymring.

Jeg selv holder på med mye av det samme som før nedstengningen, så jeg føler meg ikke så voldsomt rammet. Men det som skremmer meg litt er hvor lett landet har latt friheten seile av sted, uten kamp, og jeg snakker selvfølgelig ikke om vold.

Jeg trodde andre nordmenn satte mer pris på livets friheter enn jeg selv, så situasjonen er en smule surrealistisk.

I tillegg kommer den utrivelige tonen mellom folk, uredelighet i media og gradvis nedtrapping av mellommenneskelig nærhet.

Det som kanskje er til en viss trøst, er at denne pålagte fasten, denne lengselen etter tapt trygghet og frihet, setter oss i stand til å verdsette det som virkelig betyr noe i livet.

Når en plante ikke får vann, så strekker røttene seg ned i jorda. Hvis du vanner plenen for mye, blir røttene overfladiske og veike. Det lærte jeg av far.

Så til tross for usikkerhet og sterk uro, utgjør denne tiden noe av det beste jeg har opplevd. Et liv som prøver oss, som spør oss hvem vi er, og hvor svaret vi gir på det kanskje betyr alt.

Innlegg lånt fra Amund Bisgaard.

Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s