Kvakksalver

Faktisk kommer ordet ‘kvakksalver’ fra ‘quicksilver’, som var det flytende kvikksølvet som ble gitt til så og si alle som hadde en plage på 1700- og 1800-tallet, av konvensjonelle leger.

Når disse menneskene kom hjem og var spinn hakkende gale av kvikksølvet, så sa man at de var blitt ‘quacked’, derav uttrykket. De bare kvakket.

Folk rømte fra de konvensjonelle legene pga dette, men etter hvert ble hele greiene glemt, for man snudde begrepet til å handle om alternativbransjen, som aldri har holdt på med dette og fortsatt ikke gjør det.

Derimot har fortsatt legevitenskapen kvikksølv i sine medisiner…


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s