Festsmitteeksplosjon i Drammen: Unge nekter å si hvem de har møtt…

Smittede ungdommer i Drammen vil ikke si til smittesporerne hvem de har vært på fest med. Det bekymrer helseminister Bent Høie.

https://www.vg.no/nyheter/

FestsmitteEKSPLOSJON, du …

Klikkhore-‘journalistene’ i sensasjonsblekka Verdens Undergang fortsetter å latterliggjøre seg selv med meningsløs krisemaksimering, og durer på med overskrifter & vinklinger kun ment å trigge vår angst og autoritetsservilitet.

For gudforby at fest og moro nå plutselig skulle begynne å smitte. Og kanskje formelig eksplodere i en ustoppelig epidemisk flodbølge av livslyst, nytelse, ubetenksomhet og umoral. Som ansporet gudoghvermann til autoritetsfornektende, virus-trossende, dødsforaktende livsappetitt.

Hva skulle moralistene og de selvbestaltede autoriteter ha tatt seg til da …?

At ungdom – både av innenlandsk og fremmedlandsk herkomst – er ulydige, oppkjeftige, rampete og mer lojale overfor ‘gjengen’ enn utenforstående, er jo akkurat som det skal være. Og akkurat som det har vært, i samtlige forgangne tider vi kjenner til.

«– Det er ingen skam å bli smittet. Og det er trygt å fortelle hvem du har vært sammen med. Det kommer ikke videre til andre. Helsetjenesten behandler informasjonen som du gir konfidensielt, sier [Høie] …

… Han forsikrer ungdom om at det er trygt å fortelle, og at det ikke er noen skam å bli smittet …

… – Vi kan alle gjøre feil og dumme oss ut. Ungdommen har levd med inngrep og tiltak lenge; jeg forstår at de kan bli lei av det og at fristelsen blir stor for å gjøre noe som ikke er greit. Men har man gjort feil kan man rette det opp igjen ved å la seg teste og fortelle hvem man har nærkontakt med, sier Høie …

… – Jeg tror kanskje det er knyttet til forhold man vet følger med smittsomme sykdommer: Skam og redsel for at det skal få konsekvenser for noen som man ikke ønsker at det skal få konsekvenser for. Og så er det jo sånn at ungdom gjør ting som foreldrene ikke skal få vite. Da må de føle seg trygge på at de kan fortelle til dem som driver smittesporing …

… – Skam fører til bedre vilkår for viruset å spre seg fordi folk lar være å teste seg og lar være å fortelle. Dette er noe som alltid har vært knyttet til smittsomme sykdommer.»

‘Skam’?

‘SKAM’???

Hvem har sagt at ungdommens angiveri-vegring handler om skam?

Det handler åpenbart om helt andre ting:

  • Det handler om lojalitet til ‘gjengen’ og mistro mot utenforstående/voksne/myndigheter og hele jækla smittejaktregimet.
  • Det handler om vissheten om at jo ærligere man er vedr. smitte, jo mer omfattende & langvarige lokale restriksjoner kommer til å bli innført – med enda mer karantene og tapt ungdomstid som resultat.
  • Det handler om at ungdommer – på lik linje med andre innbyggere i landet – for lengst har gjennomskuet myten om helseopplysningers konfidensialitet. Gjentatte tabber, systemfeil og etikettebrudd har vist oss at elektronisk helseinformasjon til enhver tid bare er et tastetrykk unna å komme på avveie.
  • Det handler om at stadig flere av oss – ungdommer, voksne og eldre – opplever stadig mindre grunn til å ha tillit til ‘systemet’, samfunnsinstitusjonene, samfunnstoppene, helsevesenet – og alt av kameraderi, falskhet, u-demokrati, selvberiking og ‘agenda’ som følger med dagens profittfikserte samfunnsledelse.
  • Det handler om at folk flest – ungdom inkludert – for lengst har skjønt at samfunnsnedstenginger på grunn av et såpass lite dødelig (ikke minst for barn og unge) luftveisvirus som SARS-CoV-2 er meningsløs selvsabotering av livskvaliteten:

Det er i lengden UMULIG å hindre smitten å bre seg, og en videreføring av nedstengningstiltakene skader langt mer enn de hjelper.

Nei, Høie og de såkalte ‘helsemyndighetene’ kjemper nok en tapt kamp, om de tror det nytter å lefle med ungdommens skamfølelse i den endeløse smitte-pokemonjakten sin.

Ungdommens rikelige skam handler nok om helt andre samfunnsforhold, som er påført dem av oss voksne. Og hører følgelig helt andre debatter til.

Nei, dypest sett tenker jeg vel ungdommens angiveri-vegring handler om at 2020 har lært dem (og stadig flere av oss andre) en grundig lekse om livets grunnleggende natur:

Livet skjer faktisk her og nå, sekund for sekund, hver eneste dag – og ungdomstiden er ikke kun transportetappe og venterom mot voksenlivets forpliktelsesfengsel.

‘I går’ er kun et minne, ‘i morgen’ kun en forhåpning, og ‘nuet’ – øyeblikket, her og nå, ungdomstiden – kommer aldri igjen.

ALDRI!

«Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.» Sa en gang poeten Stig Johansson.

Det kan faktisk se ut som om ungdommen intuitivt har skjønt den dypere meningen i akkurat det.

Nei, skammen …

Skammen tilhører nok snarere Høie, Nakstad og Guldvog – og alle andre coronapanikkslagne voksne.

Som lar angsten sin bestjele ungdommen for det mest dyrebare de har:

Ungdomstida.

Livsgleden.

Og fremtidshåpet.

Innlegg lånt fra Geir Stenersen


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s