Dette er så arrogant sagt av deg, Erna Solberg.

Dette er så arrogant sagt av deg, Erna Solberg, at det finnes kanskje ikke makan.

Jeg hadde faktisk råd før. Jeg hadde råd til å eie motorsykkel, dyrke en hobby, spise ute en gang i blant, ta meg en øl etter endt skift….

Nå har jeg solgt sykkelen og mesteparten av LEGO-samlingen for å ha penger til da NAV ikke utbetalte dagpenger. Systemet dere har lagt opp til, gjør at det lønner seg å ikke åpne puben. Sa jeg puben? Jeg mente cafeen. Vi kan jo ikke servere alkohol. Det går mest i mat full av karbohydrater, fordi det er billig. Sa jeg mat? Jeg mente vomfyll.

Hygge finnes ikke ordboka lenger. Hygge var da jeg kunne treffe mine kollegaer og ta imot gjester, snakke om ting utenom penger og politikk. Det har dere tatt fra oss.

Sosialtjenesten er en så ydmykende og fæl ordning, at du kunne godt latt være å nevne den i neste setning. Da kunne jeg vært fornøyd med at du bare var arrogant. Nå tenker jeg at du også dyrker den kontrollkulturen som NAV pålegger folk når de søker om sosialstønad. Har du forresten fått med deg at NAV klarte å dele personopplysninger for hundrevis av brukere, uten en eneste konsekvens? Men nåde meg hvis jeg skriver feil antall timer på meldekortet til NAV. Da risikerer jeg å miste hele utbetalingen, og i verste fall bli stemplet som trygdesnylter. VET du hva folk tenker om norske med annen etnisk bakgrunn som får det stemplet? Spør dine gamle partnere i Frp, de har noen gloser.

Du sier du får energi av å treffe folk og høre hvordan deres politikk kunne vært bedre. Vel, om vi ses på gata, skal jeg fortelle deg nøyaktig hvordan deres politikk kunne vært bedre.

Så tenk på det neste gang du spiser mat i Stortingskantinen, eller på en veikro når dere er strandet. Dine medborgere i dette landet har ikke råd til det samme som du spiser. De har ikke engang råd til å leve etter SIFO-budsjettet.

Innlegg lånt fra Erman Rattatay


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s