Har Espen Nakstad en interessekonflikt?

Som assisterende direktør i Helsedirektoratet har Espen Nakstad stått fram som en av de fremste utøverne av koronaregimet til Erna Solberg. Han har frontet alle «strenge tiltak» og er alltid klar på at det må «strammes inn», og utrolig nok er han blitt svært populær på det.

Wikipedias artikkel om Nakstad er ganske knapp. Det sies at han er forsker og overlege ved Nasjonal behandlingstjeneste for CBRNE-medisin (CBRNE-senteret). Men det finnes ingen CV på ham der, og det er ikke mulig å finne ut om han har bidratt noe særlig til forskning. Vi har søkt i databasen til Tidsskrift for Den norske legeforening (Tidsskriftet), som er et fagfellevurdert vitenskapelig tidsskrift og medlemsblad for Den norske legeforening. Og vi har ikke funnet noen vesentlige forskningsartikler fra Espen Nakstad.

Derimot gir et søk på Proff en interessant opplysning. Det viser seg nemlig at Nakstad er styremedlem og aksjonær i selskapet Epiguard AS. Aksjeposten hans er svært liten, riktignok. Men hva driver så EpiGuard med?

Les også: Epiguard med 1300 prosent økning i bestillinger i 2020

Nettsidene deres gir noen svar på det.

Hovedproduktet deres er EpiShuttle, som er et transportsystem til bruk under epidemier eller katastrofer. Blant kundene deres er WHO og tyske Bundespolizei, men det er tydelig at de satser på et bredt internasjonalt marked:

EpiGuard ser ut som en oppkjøpskandidat. Lykkes de med å bli kjøpt av et multinasjonalt selskap, vil aksjeverdien gå gjennom taket, og selv en liten aksjepost kan få en verdi som ikke er uvesentlig.

Og jo mer krise, jo mer pandemi, jo bedre er markedsutsiktene til EpiGuard. Har Espen Nakstad en interessekonflikt? Det kan nesten se sånn ut.

Men den største interessekonflikten av dem alle harsjefen hans, Erna Solberg. I dobbeltrollen som FN-sjef for gjennomføringa av Agenda 2030 og statsminsiter i Norge er det ytterst uklart hvem hun egentlig representerer når hun styrer Norge gjennom dekreter. Hennes samrøre med Bill & Melinda Gates Foundation bør også granskes. Der har hun overført milliarder av norske skattekroner uten at saksbehandlinga har vært mye å skryte av, og uten at det er særlig lett å spore hvor pengene er blitt av.

Aftenposten skrev i 2017:

«Regjeringen har gitt flere milliarder kroner til den globale vaksinealliansen Gavi. Korrespondanse knyttet til rapportering, utbetalinger, oppfølging, evalueringer og referater har manglet i UDs arkiver.»

Innlegg lånt fra steigan.no

Se dette bildet og tenk hva du synes:


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

En kommentar om “Har Espen Nakstad en interessekonflikt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s