Mens vi går lysere tider i møte

Det sies at det bare er begynnelsen og slutten av en krig som er dramatisk. Det meste av tiden består i å vente. Det er den fasen vi er inne i nå. Etter et år med lock-down er samfunnet delt i to. De som forstår hva som skjer, og dem som fortsatt har hodet så langt inne i TV-boksen at det er nesten umulig å vri det ut.

Media er blitt langt mer avdempet og siden ingen knapt dør lenger av Corona, og dem som dør av vaksinen er det ikke er lov å skrive om, er alt de kan komme opp med for å holde dramatikken oppe, er at stadig flere blir smittet. Det skjer i takt med hvor mange friske personer som blir testet, og at kun et fåtall blir syke spiller selvsagt ingen rolle. Det er jo en pandemi må jo alle forstå. Selv de begravelsesbyråene som går konkurs forstår jo det.

Denne fasen av passivitet og mental kortslutning er i ferd med å bli en slags tilpassing til «den nye normalen». Folk oppfordres til å glemme hvordan det en gang var, og vil heller neppe få noen barnebarn å fortelle det til.

De to gruppene kapsler seg inne i hver sin forestillingsverden. Den ene som klamrer seg til håpet om at alt blir bra. Bare alle blir vaksinerte åpner Erna og vennene hennes snart samfunnet opp igjen. Toget kommer tilbake på skinnene etter en kort, men dramatisk avsporing. Sommeren vil bli tilbrakt i Syden igjen og grillsesongen sammen med gode venner blir sikkert som vanlig.

Den andre gruppen jamrer videre på Facebook, faller hverandre om halsen i enighet og deler en felles klagemur hvor det kun sporadisk skrikes så høyt at det blir lagt merke til på den andre siden. Den er en tid for apati på begge sider.

Min optimistiske natur kommer ikke så godt til syne i disse tider, men det er lyspunkter. For eksempel at stadig flere leger, fagfolk, jurister og folk med samfunnsmessig tyngde og autoritet mobiliserer og kommer på banen. World Doctors Alliance med en tilslutning på 80 000 leger og helsearbeidere burde kunne få dem som har enkelte hjerneceller som fortsatt fungerer på andre tanker og våkne opp til å se realitetene i øynene.

Det er de eneste som nytter dersom denne krigen skal vinnes.
Dette stadiet er en informasjonskrig.
Oppvåkingen skjer en person av gangen.
Det mest effektive mot mørke er å skru på lyset!

Innlegg lånt fra Christian Paaske


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s