Uten moral er vi ikke mennesker Vår menneskelighet består i å kunne forholde oss rasjonelt til hverandre.

Barn er et unntak fordi å bli voksen må læres. Dyr modnes av seg selv styrt av sine instinkter og kan følgelig ikke holdes ansvarlig for sine handlinger. Et menneske er moralsk ansvarlig fordi det har fornuft og samvittighet til å vite forskjell på rett og galt. Vold, løgn og tyveri er galt fordi ingen liker å bli skadet, løyet til eller bestjålet. Dette er universelle, selvinnlysende verdier uavhengig av lover eller religion.

Et fellesskap uten denne form for fornuft er ikke menneskelig. Det er en form for ondskap for å legitimere urettferdighet, undertrykkelse og maktmisbruk. Når vi ikke kan forholde oss rasjonelt til hverandre bryter et menneskelig samfunnet sammen og degenerer til diktatur. Det har vært modellen gjennom det meste av historien hvor en maktelite har skapt et hierarki av makt og undertrykkelse, mens resten av menneskeheten er til deres disposisjon som slaver og arbeidere.

Religion er ondskap fordi det legitimerer å handle irrasjonelt. Med en lang rekke unaturlige ofte fysisk og mentalt skadelige skikker, tradisjoner og handlinger til følge uten annen forklaring enn at en imaginær guddom vil ha det slik. Utenom omskjæring, burka, hijab, kastesystem, steining og en rekke groteske handlinger kommer også konfliktene troende seg i mellom. I verste fall med religionskriger til følge. I tillegg til alle de andre krigene hvor guddommen alltid trør støttende til med sin velsignelse. Religionenes viktigste oppgave utenom splitt og hersk er å legitimere den grunnleggende samfunnsmodellen av en overmakt som kontrollerer massene.

Med opplysningstid, teknologi og høyere kunnskapsnivå er religions ideologiske rolle blitt erstattet med vitenskap, skolesystemet og massemedia. Under en fasade av å være fornuftens høyborg er dette i praksis svært langt fra virkeligheten. Vitenskapen som virkelighetsoppfatning er identisk med religion, og kun religion i en annen form. Presteskapet er eksperter, forskere og andre geistlige i templene av pseudovitenskap, tankepoliti og kunnskapstyranni.

Med pandemien utsettes vi for den totale sammenbrudd av rasjonalitet. I følge det amerikanske helsedepartementet CDC og WHO er dødeligheten til Corona 0,24 prosent. Det vil si på nivå med vanlig sesonginfluensa. Myndighetene innrømmer rett ut at viruset ikke er isolert, som betyr rent vitenskapelig at det ikke finnes. Disse krystallklare fakta overdøves av media som skriker tusen ganger høyere. Kun dem som kan tenke forstår dette like opplagt som at 2+2=4 eller at keiseren går uten klær. Alle andre forholder seg som religiøse og tror på myndighetene og media uansett hvor ulogisk, motsigende og himmelropende feil det enn er. Fornuft gjelder ikke. Når fornuft bryter sammen er det kun makt tilbake. Det er ikke menneskelig, – det er ondskap.

På et personlig plan er dette de-humaniserende, smertefullt og ytterligere isolerende i tillegg til oppvisningen av de sosialt, helsemessige og samfunnsmessige totalt nedbrytende såkalte smitteverntiltakene. Det splitter samfunnet mellom de troende og dem som kan tenke selv. Det fører til kontaktløshet hvor en ikke bare mister venner, men de dør moralsk fordi de oppgir sin menneskelighet ved av frykt og fortrengning nekter å tenke. Det ødelegger fellesskap, solidaritet og samholdet i samfunnet ved å knuse det moralske kompasset som er å vite forskjell på rett og galt, skille løgn fra sannhet og forholde oss til hverandre rasjonelt.

Innlegg skrevet av Christian Paaske


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s