Helsedepartementet jobber med vaksinepass

Så slapp katta ut av sekken. Det var ikke lenge siden mediene bare blåse av advarslene mot innføring av vaksinepass. Nå jobber imidlertid Helse- og omsorgsdepartementet konkret med å innføre det de kaller et «vaksinebevis», og det skal helt sikkert koordineres med EU. Avisa VG skriver:

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter til VG at de jobber med et vaksinebevis etter internasjonale anbefalinger. Dette etter at departementet mottok anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI 23. februar.

Departementet kan foreløpig ikke si hvordan vaksinebeviset vil kunne brukes.

– Vi har allerede et vaksinasjonskort på helsenorge.no og jobber nå med å videreutvikle dette til et vaksinebevis som følger internasjonale anbefalinger. Oppdraget omhandler den tekniske løsningen og hvordan den skal utvikles. Bruken av vaksinepass vil bli diskutert senere. Foreløpig legges det opp til at det skal brukes som bevis på vaksinasjon for medisinske formål, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet i en e-post til VG.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sa tidligere mandag hun vil legge fram et forslag om vaksinepass i løpet av mars.

«Målet er et digitalt pass som kan dokumentere om noen har fått vaksine mot covid-19. For dem som ikke har fått vaksine ennå, kan passet inneholde opplysninger om prøveresultater», skrev von der Leyen på Twitter mandag.

«Digital Green Pass»

Og når det kommer fra von der Leyen er det jo klart at det må kalles grønt, så hennes offisielle navn på passet er Digital Green Pass. Israel har allerede innført et slags grønt pass og inngått avtaler med Kypros og Hellas om dette. GlobalNews skriver fra Israel at dette passet ikke bare skal brukes ved grensepasseringer, men også for å få adgang til konserter, treningsstudioer og restauranter. Det er også sannsynlig at dersom, for ikke si når, dette blir «den nye normalen», at det også vil bli stilt krav om det for i det hele tatt å komme inn i kjøpesentra, på arbeidsplasser eller hvor som helst folk samles.

Common Pass

Milliardærklubben World Economic Forum har lenge drevet kampanjer og lobbying for å innføre obligatoriske vaksinepass. Deres prosjekt heter Common Trust Network der de har utviklet noe de kaller Common Pass.

CommonPass er et prosjekt som er utviklet av milliardærklubben World Economic Forum og The Rockefeller Foundation. Det tar sikte på å være en elektronisk dokumentasjon av brukernes covid-19 status og er ment brukt ved grensepasseringer, eller som det heter på nettsida deres:

For at global reise og handel skal komme tilbake til nivået før pandemien, trenger de reisende en sikker og verifiserbar måte å dokumentere sin helsestatus på når de reiser og krysser grenser. Land må være i stand til å stole på at en reisendes status ved en COVID PCR-test eller vaksinasjon administrert i et annet land er gyldig. Land vil også trenge fleksibiliteten til å oppdatere kravene til helseskjerming når pandemien utvikler seg og vitenskapen utvikler seg. Flyselskaper, flyplasser og andre interessenter i reisebransjen vil trenge det samme.

Det er altså en app som henter ut brukerens helsedata i en form som kan presenteres på en mobiltelefon i form av en maskinlesbar informasjon. Så snart dette blir allmennt tilgjengelig, ligger det snublende nær å gjøre det obligatorisk, altså et globalt, digitalt covid-pass.

For i det hele tatt å kunne leve i dette vidunderlige nye framtidssamfunnet må du altså dokumentere at du er vaksinert, og det til tross for det er reist at de vaksinene som foreligger ikke gir immunitet, ikke hindrer smitte, og dessuten kan føre til svært alvorlige bivirkninger, inkludert dødsfall. WHOs forskningssjef: – Usikkert om vaksinen vil hindre smitte.

Universal Declaration on Bioethics and Human Rights heter det i artikkel 6:

1. Any preventive, diagnostic and therapeutic medical intervention is only to be carried out with the prior, free and informed consent of the person concerned, based on adequate information. The consent should, where appropriate, be express and may be withdrawn by the person concerned at any time and for any reason without disadvantage or prejudice.

Denne menneskeretten skal altså meget snart feies til side-

Med frykten for et virus som plog ryddes det altså vei for et globalt, teknologisk overvåkingssamfunn verden aldri har sett maken til. Kan det misbrukes? Vil det bli misbrukt? Er vann vått?

Innlegg lånt fra steigan.no


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s