På tide å bli bjørne-teoretiker

Hvor lurt er det å tro at de rare lydene utenfor teltet bare er vinden og sove videre, hvis det egentlig er en bjørn?

Media legger seg for tiden på denne vind-forklaringen hvor Corona er bare en kraftig storm som snart går over og når alle blir vaksinert er alt tilbake til normalen igjen. En stadig voksende del har analysert disse lydene litt grundigere og heller mer til Bjørne-teorien. De mener at både media og dem som tror på denne forklaringen gjør seg selv en bjørnetjeneste.

Et uttrykk som stammer en fabel om en bjørn som ville vifte vekk en flue på nesen til herren sin, men endte med å knuse hele hodet hans. Slik er også medias velmenende forsøk på å fjerne våre bekymringer et så kraftig slag av uvitenhet og det kan risikere å knuse hele samfunnet.

Det er viktig å gi håp, men ikke for enhver pris. Å gi falske forhåpninger kan virke passiviserende. Når frykten for å se realitetene i øynene blir for stor, er det menneskelig å se en annen vei, fortrenge, bortforklare og ty til håp som ikke i finnes. Håp uten realisme er fantasier, drømmer, fortregning og ren strutsepolitikk.

Det eneste som kan gi virkelig håp er dersom tilstrekkelig mange våkner opp til Bjørne-teorien, og lærer seg hvordan en best beskytter seg mot bjørne-angrep. Hvis ikke kan mange få seg en ganske ubehagelig overraskelse i nær framtid. På tide å våkne og bli bjørne-teoretiker!

innlegg lånt fra Christian Paaske


Takk for at du leste 🙂

Hvis du likte denne artikkelen, kunne du lagt igjen et bidrag som hjelper Liber Lysing med å utvikle seg?


Flere innlegg

Astrid Stuckelberger | Global Corruption | Planet Lockdown

Dette intervjuet med WHO-varsleren Astrid Stuckelberger gir innsikt i organisasjonens indre arbeid. Hun jobbet med de internasjonale helseforskriftene i flere land som inngår i lovgivningen om hvordan pandemien ble erklært over hele verden. Lytt til hennes perspektiv på hvordan handlingene til WHO bryter med deres egne regler.…

World wide freedom rally Oslo 15 Mai 2021

Bli med på Taler, sang, intervjuv og stemningsglimt fra freedom rally i Oslo 15 Mai 2021. Fra Stortinget, Grunerløkka og Grønland i Oslo. Denne ettermiddagen og kvelden ble en festreise gjennom Oslo. Bortsett fra to episoder der enkelt personer ropte hatefult og kasta ting ut av vinduet i leiligheten sin så var det først og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s